A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elmondta, hogy Colton Herta-t szeretnék leigazolni az AlphaTauri-hoz, ha az FIA engedélyt ad rá. Az amerikai pilótának nincs kellő szuperlicence arra, hogy indulhasson az F1-ben.

Úgy tűnik, hogy Colton Herta az IndyCar-ból átnyargal az F1-be és csatlakozik az AlphaTauri csapathoz. Helmut Marko elárulta, hogy mindenkivel megegyeztek már.

Az elmúlt hetekben sokat olvashattunk arról, hogy az Alpine kiszemelte magának Pierre Gasly-t. A pletykák szerint a Red Bull el is engedné a francia pilótát. Így felszabadul egy hely a kisbikáknál.

Colton Herta 22 éves és az IndyCarban több futamot is megnyert. Ő a sorozat fiatalabb pilótája. Jelenleg az Andretti Autosport csapatában versenyez. 10. a bajnokságban. Miért kell a Red Bull-nak az FIA engedélyére várni? Herta csak akkor indulhat az F1-ben, ha megszerzi a szuperlicence-t. Ehhez el kellene érni az IndyCarban a 40 pontot. Herta jelenleg 32 ponttal rendelkezik. Az amerikai sorozatban az első helyezett 40 pontot, a második 30-at, a harmadik pedig 20 ponttal gazdagodik. A Red Bull azonban arra törekszik, hogy az FIA engedélyt adjon Herta-nak arra, hogy debütálhasson az F1-ben.

“Az összes érintett fél és csapat megállapodott. Először is határozott választ kell kapnunk az FIA-tól. Választ már Monzában is kaphatunk….”- árulta el Helmut Marko. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner arról beszélt, hogy elengedik Gaslyt és helyére Herta-t igazolná le az AlphaTauri.

“Pierre a Red Bull versenyzője, akit kölcsönadott az AlphaTaurinak. Jelenleg több lehetőségünk is van. Szóval meglátjuk, hogy alakul. Ahogy mondom, van néhány érdekes, elérhető pilóta. Nem fogjuk elengedni Pierre-t, ha jó és elérhető pilóta.”- árulta el Christian Horner.