Nico Rosberg bírálta a Ferrarit, mivel az olaszok smét elkövettek olyan hibákat, amelyek értékes pontokba kerültek. Most Carlos Sainz-al hibáztak.

Sainz kiállt a bokszba, de a bal hátsót abroncsot nem készítették ki a szerelők. Ez 12,7 másodpercébe került. A spanyol pilóta a harmadik helyen halad. Jócskán visszaesett az incidens után. A helyzet tovább romlott. A Ferrari szerelői rossz helyen hagyták kerékpisztolyt. Perez is áthajtott a kerékpisztolyon. Az esetet a verseny után a felügyelők megvizsgálták. Sainz öt másodperces büntetést kapott veszélyes kiengedés miatt. A Ferrari szinte minden futamon hibázok. Rossz stratégiai döntéseket hoznak és nincs olyan verseny, ahol nem hibáznának.
Rosberg szerint változásokra van szükség a Ferrarinál.

“Te jó ég. Mattia Binotto folyamatosan azt mondja: „Nem, nem, nem kell semmilyen változtatást végrehajtanunk. Minden jól megy. Mikor jön el ez a nap? Nem lehet így folytatni, ahogy most van. Még a Forma-2-es vagy a Forma-3-as csapatok is jobb munkát végeztek a Ferrarinál. A versenyeken sincs meg a kellő tempójuk. Főleg Spa-ban láttuk ezt. Kezdenek visszaesni. El kell gondolkodunk azon, hogy ez az autó jó irányba halad-e. Nem ismerem eléggé Binotto-t. Mindenesetre személyi változtatásokat kell végrehajtania. Mivel minden rosszul megy. Ha ez nem történik meg, akkor biztos, hogy hamarosan jön a következő hiba a Ferrari részéről. Ez nem jó. Tehát szerintem alapvető változtatásokat kell végrehajtaniuk a személyzetükben.”- árulta el Nico Rosberg.