Daniel Ricciardo szezonja katasztrofálisan alakul. A Mclaren csapatot Lando Norris viszi a hátán azzal, hogy szerzi a csapatnak a pontokat. Daniel Ricciardo messze elmarad Norris teljesítménytől.

Daniel Ricciardo a holland futamon sem hozta azt, amit elvárnánk tőle. Az ausztrál a 17. helyről rajtolt és itt is ért célba. Lando Norris pedig a nyolcadik lett. Daniel Ricciardo úgy véli, hogy a 2022-es Forma-1-es szezonban elérte a mélypontot. Szerinte ennél rosszabbra már nem fordulhatnak a dolgok. Az ausztrál pilóta mindössze négyszer szerzett pontot ebben a szezonban. Még 2023-ra is ülést kell találnia.

Az AlphaTauri és az Alpine biztos nem fogja szerződtetni. A hírek szerint az Alpine Pierre Gasly-t szeretné szerződtetni. Az AlpHaTauri viszont egy amerikai pilótát nézett ki magának. Így a két hely maradt hely. A Williams és a Haas még szárnyai alá veheti Ricciardo-t. Kérdés, hogy ehhez a két csapathoz szerződne-e.

“Úgy érzem, hogy sok rossz futamom volt már idén, de azt mondanám, hogy ez volt a legrosszabb, pedig nem hittem, hogy még a korábbinál is lehet rosszabb. Ha azt mondanám, hogy minden másodpercét imádtam a sztorinak, akkor nem hiszem, hogy azt meg kellene jelentetni, mert mindannyian tudnátok, hogy hazugság. Felkészültem arra, hogy mindenre válaszolni fogok, tudtam, hogy mi következik, szóval nem volt sokkoló, de nehéz volt erről beszélni. Amikor az ember felteszi a sisakot, akkor kizárja ezeket, de talán nem vagyok szuperhős és nem akarok naiv lenni: biztos, hogy van hatása…”- árulta el Daniel Ricciardo. De mi lesz a jövőjével? Erre Ricciardo így válaszolt: “Még túl friss az élmény, egy ilyen döntést nem lehet érzelmi alapon meghozni, szóval ezért szeretnék róla beszélni a menedzsmentemmel, amikor befejeződik a tripla versenyhétvége, aminek a közepén tartunk. Szóval most valószínűleg nem lesz lehetőségem teljesen kikapcsolni és átgondolni a dolgokat. Monza után meglátjuk, milyen lehetőségeim vannak. Valószínűleg nem lesz milliónyi opció, de nyitott vagyok mindenre.”-zárt az ausztrál pilóta.