Hétvégén következik az F1 tripla hétvégéjének utolsó állomása, Imola. Sebastian Vettel az első szabadedzést kihagyja. Helyét a Formula E-bajnok Nyck de Vries veszi majd át.

Nyck de Vries az idei szezonban már két FP1-en is autóba ülhetett. A Spanyol Nagydíjon Alex Albon helyét vette át a Williamsnél, a Francia Nagydíjon pedig Lewis Hamiltont váltotta a Mercedes volánjánál. Nyck de Vries a szezon elején is tárgyalt az Aston Martin-nal arról, hogy lehetőséget kapjon a csapattól egy szabadedzésen és a silverstone-i bázison a szimulátorban már meg is ismerkedett az AMR22-essel.

Nyck de Vries a harmadik szezonját tölti a Formula-E sorozatban. Tavalyi bajnoki címét követően idén csak a kilencedik helyen zárt összetettben. A holland pilóta a következőket mondta: “Nagyon várom már, hogy ismét Forma-1-es autóba üljek. Különösen egy olyan legendás pályán, mint amilyen Monza. Ez lesz a harmadik szabadedzésem idén, a harmadik különböző F1-es futóművel, ezek a lehetőségek fantasztikus betekintést nyújtanak az F1-es autók és csapatok működésébe. Remélem, hogy olyan edzést teljesítek, amivel a csapat számára és számomra is előnyösnek bizonyul.”- mondta Nyck de Vries.