Sebastian Vettel szerint sokan a gyengeség jelének vélik, ha egy sportoló mentális gondokkal küzd. Szerinte ez teljesen normális jelenség. A német pilóta szerint ez a társadalom egyik problémája.

Sebastian Vettel újabb kemény témáról beszélt. Szerinte továbbra is rengeteg profi sportoló küszködik a mentális egészségével. A négyszeres bajnok gyakran szólal meg és dob be az F1-es közbeszédbe ilyen témákat. Lando Norris korábban pont arról beszélt, hogy voltak mentális problémái.

“Azt megtanultam, hogy sosem vagyunk egyedül a gondolatainkkal és biztos nem mi vagyunk az elsők, akiknek ugyanilyen gondolata támad. Szerintem nagyszerű lenne, ha többször beszélnénk erről, mert ez azt mutatja, hogy talán nincs elég alázat a sportunkban. Mi mind emberek vagyunk. Keresztül megyünk dolgokon. Megküzdünk kihívásokkal és a valóságban nincsenek szuperhősök, csak a tévében léteznek. A mentális egészség problémáján nincs mit szégyellni. Ha valaki eltöri a lábát, mit csinál? Elmegy az orvoshoz és megkéri, hogy gyógyítsa meg. Ha a mentális egészségről van szó, akkor már más a helyzet. Az emberek úgy látják, hogy az maga a gyengeség jele. Manapság sokkal több minden történik, mint harminc évvel ezelőtt, amikor az volt az emberek benyomása, hogy a sportban senki sem gyenge és senkinek nincsenek kétségei önmagát illetően.”- árulta el Sebastian Vettel.

Racingnews365.com