Mattia Binotto nem érti, hogy mitől lehet olyan gyors Max Verstappen. Arra gyanakszik, hogy a Ferrari nem hozta ki a legtöbbet a fejlesztésekből vagy rossz irányba halad a csapat.

A Ferrari több pontot is veszett a szezon elején. Autójuk viszont egy szinte volt a Red Bull-éval. Ez pár futam óta már nem így van. A Red Bull messze kiemelkedik a mezőnyből. A Ferrari az elmúlt három futamon nem tudta vele tartani a lépést. Sőt, a Mercedes versenyzői is jobb versenytempóra voltak képesek. Ez aggodalomra ad okot. Charles Leclerc már 109 ponthátrányban van Max Verstappen-el szemben.

“Három egymás utáni versenyről van szó. Nem volt megfelelő tempónk a versenyen. Zandvoort-ban ugyanaz történhetett, mint a Hungaroringen. Az időmérőn jól teljesítettünk. Versenyképesek voltunk. A versenyen már nem így volt. Ez megnehezíti a dolgunk. Nem csak azért, mert nem tudunk Max-al a győzelemért harcolni, hanem azért is, mert nem tudjuk a Mercedeseket magunk mögött tartani. Az utolsó három futamon nem hoztuk azt, ami benne van az autóban. Ezt a lehető leghamarabb ki kell vizsgálunk. Még mindig nyerhetünk futamokat. Ez a célunk. Megpróbálunk minden versenyt megnyerni. Beleértve Monzát is. Reagálnunk kell.”- árulta el Mattia Binotto, aki nem tudja, hogy miért tűnt el a Ferrari versenytempója. Lehet, hogy a fejlesztések mentek rossz irányba. “Valószínű a monzai szabadedzéseken összehasonlító teszteket fognak végezni. Újra felrakjuk az autóra a a Paul Ricardnak bevált padlólemezt.”- zárta a Ferrari csapatfőnöke.