Lewis Hamilton hollandiai kiruccanása nem sikerült túl jóra. A brit pilóta mégis azt szeretné, ha több olyan pálya lenne a naptárban, mint a holland.

Lewis Hamilton azt mondta, hogy miért nem lehet több olyan pálya az F1 naptárban, mint a zandvoort-i. A John Hugenholtz által tervezett helyszín 2021-ben került újra a naptárba. Az F1 szinte csak Max Verstappen rajongó tömegei miatt rét vissza Hollandiába. Bár a legutóbbi, 1985-ös verseny óta alaposan módosították ezt a pályát. Több döntött kanyart tettek a holland pályába. Hamilton-nak tetszik a zandvoort-i pálya. Nem érti, hogy miért nincs több ilyen pálya a versenynaptárban.

“Jó az idő. Jó a pálya, mert a tengerparton van. Nagyon klassz. Klasszikus old-school pálya. Már nem építenek ilyen pályákat. Nem tudom, hogy miért. Ezt tényleg nem értem. Miért nincs több olyan pálya, ahol döntött kanyarok vannak. Szeretem a szurkolókat, függetlenül attól, hogy kinek szurkolnak. Nem számít, hogy kit támogatnak, ők hozzák az energiát. Ez fantasztikus.”- árulta el Lewis Hamilton.