Daniel Ricciardo két gyenge szezon után távozik a McLarentől. A wokingi csapatnál két évet töltött, de egy monzai győzelmet leszámítva nem túl sokat tudott felmutatni.

Daniel Ricciardo elkötelezett a Mclaren mellett. 2022 év végén távoznia kell Wokingból. Mi vezetett idáig? Az ausztrál nehezen tudott alkalmazkodni a McLaren-hez. 2021-ben csatlakozott a Mclaren-hez. Lando Norris sokkal jobb eredményeket ért el, mint Ricciardo. Szinte a brit viszi a hátán a csapatot.

Ricciardo kettő plusz egy évet írt alá a Mclaren-el, de a rossz teljesítménye miatt 2022 év végén távoznia kell. Helyére Oscar Piastrit szerződtették. Annak ellenére, hogy a Mclaren ajtót mutatott neki, kijelentette, hogy mindent bele kíván adni a szezon végéig és elkötelezett a csapat mellett.

“Nézd, ott akarok lenni és versenyzi a Mclaren-el a következő hét futamon. Olyan erővel szeretnék Monzában versenyezni, amire képes vagyok és jó eredménnyel zárni.”- kezdte Ricciardo. Arról is kérdezték, hogy szeretne-e hamarabb jegyet venni egy repülő járatra és távozni Woking-ból. Erre a kérdésre így válaszolt.””Egyáltalán nem szeretnék hamarabb távozni a csapattól. Azt hiszem, a szezon végére biztosan ki fogok kapcsolni, és otthon töltök egy kis időt. De még nem állok készen rá. Kényelmesen éreztem magam az elmúlt néhány hétvégén. Még nem állok készen arra, hogy elbújjak, és becsukjam az ajtót. Én sem a 17. helyért akarok harcolni. Szóval tovább fogok küzdeni. Szóval most próbálom ebbe a helyzetbe hozni magam.”- árulta el Daniel Ricciardo.