Stefano Domenicali úgy véli, hogy a Forma-1-nek nincs szüksége új csapatra, mert fennáll a veszélye, hogy a sport „túl zsúfolt” lesz. Jelenleg 20 pilóta állhat fel a rajtrácsra. Lehet ez a szám egy ideig nem fog változni.

Jelenleg nincs arra szabály, hogy hány csapat nevezhet az F1 bajnokságba. Az egyetlen szabály az, hogy 26 autónál több nem állhat fel a rajtrácsra. Ha bárki is szeretne csatlakozni, annak 200 millió dolláros nevezési díjat kell kifizetnie. Vannak jelentkezők, akik ezt az összeget ki tudnák fizetni, de még ez sem garancia arra, hogy csatlakozhassanak az F1-hez. Stefano Domenicali a témával kapcsolatban a következőket mondta:

“Mint mindig, kiegyensúlyozottnak kell lennünk. Mindent meg kell vizsgálnunk. Egy-két versenyzővel lehet több. Ez a sport része. Azt gondolom, hogy a sport érdeke az is, hogy fenntartható legyen. Én úgy vélem, hogy az F1-nek nincs érdekében az, hogy új csapatok csatlakozzanak hozzá. Most az F1 rendkívül versenyképes. Nagyon erősnek kell lenned pénzügyi és kompetenciák terén. Ma ez az egyik kulcsfontosságú dolog a rendszer stabilitásának biztosítása. Úgy gondolom, hogy ez jó idő arra, hogy befektessünk a jövőbe. Ezt azonban lépésről lépésre kell megtennünk.”- mondta Stefano Domenicali.