Lewis Hamilton autójában motort cserélnek. Így a brit pilóta a rajtrács hátuljáról kezdi meg az Olasz Nagydíjat. Jó pályát választott a német csapat, mivel Monzában könnyű előzni.

A hétszeres világbajnok autójába idén már a negyedik motort szerlik be. A harmadik motorja megsérült a Fernando Alonso-val való incidensben. Az Alpine és a Mercedes kereke összeért, a brit a levegőbe emelkedett. Amikor visszacsapódott a földre 45 G-os ütközést kapott. Hamilton autója megsérült és kénytelen volt feladni a futamot.

Az F1-es csapatok három motort használhatnak fel egy szezon alatt büntetés nélkül. Hamilton Spa-ban használt motorja megésrült. Nem használható. A Mercedes a negyedik motort használja fel, de Hamilton azzal a tudattal vigasztalhatja magát, hogy Monza egy gyors pálya, ahol könnyű előzni. Több helyet is javíthat az 53 körös futamon.

Valtteri Bottas a 2021-es Olasz Nagydíjon a 19. helyről rajtolhatott. A finn pilótát a harmadik helyen intették le. A finn pilóta egyébként idén is rajtbüntetésre számíthat. Az Alfa Romeo-ban is több alkatrészt kell cserélni, miután Hollandiában műszaki probléma miatt fel kellett adnia a futamot. Egyes hírek szerint Sergio Perez autójában is motort cserélnek, mivel Japánban és Szingapúrban nem olyan könnyű előzni, mint Monzában.