A Magyar Nagydíj után Fernando Alonso bejelentette, hogy elhagyja az Alpine csapatot. Helyére kit ültetnek? A csapatfőnök, Otmar Szafnauer szerint 14 pilóta közül választhatnak.

Alpine belekeveredett a Forma-1 egyik legkülönlegesebb esetébe. Alonso távozik év végén a francia csapattól. Oscar Piastri-t akarták helyére szerződtetni, de a Mclaren megelőzte az Alpine-t. Egyes hírek szerint Pierre Gasly-t szeretnék szerződtetni Alonso helyére. Ez nem jelenti azt, hogy ő az egyetlen versenyző, akire a csapat számít. Szafnauer szerint bőven van olyan pilóta, akit szerződtethetnek.

“Minden pilótát megnézünk, aki elérhetővé vált. Hosszú listánk van. 14 pilótát már említettem. Ha háromra vagy négyre kell csökkenteni a jelöltek számát, akkor kiválasztjuk a legmegfelelőbbet.”- árulta el Otmar Szafnauer. Pierre Gasly lehet az Alpine elszőszámú kiszemeltje? Nico Rosberg szerint igen.

“Úgy gondolom, hogy ő a tökéletes nyerőgép-pilóta ennek a csapatnak. Számomra Gasly a tökéletes választás. Szerintem ez lenne a tökéletes felállás számukra. Milyen lenne a csapaton belüli légkör? Ki tudja. Állítólag nincsenek túl jó viszonyban Esteban-al. Hányszor láttuk már az F1-ben? Mi sem voltunk jó barátok Lewis-al, mégis uraltuk a sportot.”- vélekedett Nico Rosberg.