Daniel Ricciardo állítólag tárgyalásokat folytat a Mercedesszel. Az ausztrál pilóta csak versenyképes csapatba szeretne igazolni és a német istállónál tartalékos szerepet tölthetne be. Ha Lewis Hamilton visszavonul, talán Ricciardo lenne az utódja.

Ricciardo az idei szezon végén elhagyja a McLarent. Kettő plusz egy éves szerződést írt alá a wokingi csapattal, de a Mclaren még egy évre nem akarta megrtatni. Felbontották a szerződését. Az ausztrált a múlt hétvégén kapták lencsevégre, amikor Perez-nek annyit mondott, hogy van esélye az egy éve kihagyásnak is. Nem szakít teljesen az F1-el. Lehet, hogy csak tartalékos szerepet tölt majd be. Ricciardo azt mondta, hogy nyitott erre és minden lehetőséget megvizsgál.

“Ha tartalékos lennék azt mondanám, hogy túl jó vagyok ehhez. Minden lehetőséget meg akarok vizsgálni. Látni minek lenne értelme.”- árulta el korábban Daniel Ricciardo. Joe Saward újságíró szerint egy évet ki fog hagyni és 2024-ben visszatérhet a rajtrácsra a Mercedes színeiben. A brit azt mondta, hogy hallotta Ricciardo tárgyalásait a Mercedesszel. Lehet, hogy 2025-ig várnia kellene egy esetleges üresedére, mivel Lewis Hamilon F1-ből való távozása még korán sem biztos.

“A legfrissebb hírek szerint Daniel jövőre nem lesz ott az F1 rajtrácsán. Még van esélye az Alpine-nál. Futamgyőztesként kihagyhat egy évet és tartalékos szerepet vállalhat. Ez segíthet abban, hogy visszanyerje az önbizalmát, mivel teljesítményét a legjobbakhoz hasonlíthatja. Úgy hallottam, hogy beszélt a Mercedesszel egy ilyen szerepről. Ez lehetőséget adhat neki arra, hogy a jövőben még versenyezzen az F1-ben, ha Lewis visszavonul…….”- mondta Joe Saward újságíró.