Az F1Hírek minden futam előtt rápillant a hétvége időjárására. Az előrejelzések szerint Monzában záporokra kell számítani.

Az elkövetkező napokban heves esőzések és zivatarok várhatók Észak- Olaszországban. Ezek hatással lehetnek az Olasz Nagydíjra is. Csütörtökről péntekre virradó éjszaka záporok vonulnak át az Autodromo Nazionale Monza felett. A délutáni órákban azonban csökken az eső lehetősége. A pálya az első edzésen vizes lehet. A második edzésen már száraz körülmények között edzhetnek a pilóták.

Szombaton és vasárnap napos idő várható. Szombaton 26, vasárnap pedig 27 Celsius-fok is lehet. Szombaton napos és felhős időszakok is vájhatták egymást. Észak-Olaszországban számos helyen ezek a felhők zivatarokká fejlődnek. Főleg a hegyvidékes területeken. Az időmérőre 10 százalék annak az esélye, hogy eleredjen az eső. Vasárnap délután nulla százalék az esőnek a valószínűsége. A futam a pálya gyorsan melegedhet és magas lehet az aszfalt hőmérséklete. Ez nagy kihívást jelent majd a gumik kezelésében.