Az Olasz Nagydíj első szabadedzése már lezajlott. Az FIA az edzés alatt kiadta a hétvégi elemcserékre vonatkozó dokumentumát. Ez alapján Max Verstappen, Sergio Perez, Carlos Sainz és Lewis Hamilton is a rajtrács végéről rajtolhat az Olasz Nagydíjon. Mindegyik csapatnál motort cserélnek. Nagy esély Charles Leclerc előtt?

Belgiumban új erőforrást kapott Max Verstappen. A holland pilóta az ötödik erőforrást kapta meg. Monza remek lehetőséget kínál a hasonló büntetésekre. A hosszú egyeneseivel, valamint látva a Red Bull sebességét Spában, sokkal könnyebben lehet előretörni, mint mondjuk a következő helyszíneken, Szingapúrban és Szuzukában.

Így Versteppen nem lesz nagy hátrányban azzal, hogy megkapja ötödik motorját. Perez is hasonló helyzetbe került. Ő azonban még csak az idei negyedik motorját kapja meg, ami azt jelenti, hogy a mexikóinál legalább tízhelyes lesz az a büntetés. A két Red Bull pilóta mellett Hamilton és Sainz autójában is motort cserélnek. Hozzájuk csatlakozik Yuki Tsunoda és Valtteri Bottas is. A hírek szerint például Mick Schumacher is büntetést fog kapni, de ezt egyelőre még nem erősítette meg hivatalosan az FIA és a csapat.