Daniel Ricciardo-nak még nincs szerződése a 2023-as szezonra. A lehetőségei egyre csak fogyatkoznak. Lewis Hamilton és George Russell úgy gondolja, hogy az ausztrál versenyzőként még mindig bőven tudna mit nyújtani.

A hét elején felröppentek a pletykák, miszerint a Mercedes érdeklődik Ricciardo leigazolása iránt. Ricciardo a Holland Nagydíj hétvégéjén elárulta, hogy hajlandó lenne még tartalékos szerepet is elvallani. Így lehet esélye visszatérni az F1 rajtrácsára. Lewis Hamilton szerint Ricciardo-nak nem kellene a tartalékos pilóta szerepet betöltenie. Azt is hozzátette, hogy az ausztrálnak versenyzői ülést kell találnia, hogy jövőre is ott lehessen az F1 rajtrácsán.

“Szerintem túlságosan tehetséges és van helye az F1 rajtrácsán. Ha a Mercedes tagja lennem, az nagyszerű lenne, de egy tartalékos szerep nem igazán illik hozzá. Ha rajtam múlna, akkor lenne helye a rajtrácson.”- árulta el Lewis Hamilton. Az, hogy miért hozták össze a pletykák a Mercedesszel? Erre a kérdésre nem akart Hamilton válaszolni.