Max Verstappen a második világbajnoki címe felé halad. Helmut Marko nem hiszi, hogy Max Verstappen a legtöbb világbajnoki címre hajtana. Szerinte hamarabb hátat fordít az F1-nek, mint hinnénk.

Max Verstappen tavaly nagy csatát vívott Lewis Hamilton-al. Végül sikerült megnyerni a 2021-es bajnokságot. Idén szinte rivális nélkül halad a második bajnoki címe felé. Már 109 pont előnyel rendelkezik. Még hét futam van hátra a 2022-es bajnokságból és már csak az a kérdés, hogy hol dől el az egyéni bajnokság sorsa. Felmerül a kérdés, hogy Verstappen hány címet akar még nyerni. Szerződése 2028-ig szól a Red Bull-al. Ha minden évben nyerne, akkor meglenne a nyolc bajnoki címe. Felülmúlná Lewis Hamilton-t és Michael Schumacher-t is. Verstappen 31 éves lesz, amikor lejár a Red Bull-szerződése.

“A lehető legtöbb címet akarjuk megnyerni, együtt. De kétlem, hogy Max a nyolcadik bajnoki címre hajtana. Sikerülhetne, de ő is az a fajta ember, aki összepakolja a cuccait, és lelép, ha már nincs kedve hozzá. Hiába ajánlasz fel neki bármit is, nem maradna. Visszavonulása hamarabb megtörténhet, mint az hinnénk…….”- mondta Helmut Marko.