George Russell csak a hatodik helyet szerezte meg az Olasz Nagydíj időmérő edzésén. Az előtte lévők többsége rajtbüntetést kap. Charles Leclerc az egyetlen, aki megtarthatta a pole-t. Russell a második helyről vághat neki a monzai futamnak.

A Mercedes arra számított, hogy Olaszországban nem lesznek olyan gyorsak, mint Zandvoortban. George Russell szerint a közelében sincsenek most a Red Bull és a Ferrari tempójának. Talán a futamban bízhatnak. A Mercedes erősebb szokott lenni a futamokon.

“Úgy érzem, az edzés nem nekünk kedvezően alakult. Az elején még csak pár tizedre voltunk a Ferraritól. Azt gondoltam, talán három-hét tized környékén lesz majd valahol a hátrányunk, de helyette a végén 1,4 másodperc lett, ami sokkoló. A Q3 pedig eléggé káoszos volt. Kockáztattunk azzal, hogy egy új szett lágyat meghagytunk a futamra. Ennek fényében örülök, hogy Lando vagy Fernando nem került elénk, mivel velük harcoltunk a második helyért……Megpróbálunk majd Checo és Carlos előtt maradni, akik majd a mezőnyön átvágva fognak érkezni. Vélhetően Max 15 kör után már vezetni fogja a futamot. . Itt nem olyan könnyű előzni, mint Spában. A mutatott tempójuk miatt átvágnak majd a mezőnyön……”- árulta el George Russell.