Carlos Sainz az időmérő utolsó szakaszában még az élen állt. A spanyolnak akár erőből is sikerülhet az első rajtkocka megszerzése. Az időmérő végén Verstappen és Leclerc is tudott idején javítani és Sainz így csak a harmadik helyen zárt. Büntetése miatt hátrébb sorolják.

Sainz a mezőny végéről indulhat az Olasz Nagydíjon. Így sem lehet teljesen elégedetlen. Ennek hangot is adott a leintést követő interjúk során. Elmondása szerint talán némi szélárnyék hiányzott ahhoz, hogy még jobb időt tudjon futni. Sajnálja, hogy a Ferrari ezen a hétvégén remekül megy, neki azonban a mezőny végéről kell majd felzárkóznia a motorcserés büntetések miatt.

“Jó időmérő volt. Kiválóan éreztem magam az autóban. A Q1-ben és a Q2-ben is tövig nyomtam a gázt. A Q3-ban viszont nem volt a végén szélárnyékom. Ez két vagy három tizedbe került. Sikerülhetett volna az első hely, de holnap egyébként is a végéről fogok indulni, tehát ez már nem változtat semmin. Nagyon jó kört futottam. Sok rizikót vállaltam, hogy kompenzálni tudjam a szélárnyék hiányát. Minden kanyarban gyorsabb voltam, de az egyenesekben meg lassabb, így a végén már nem tudtam sokat gyorsulni. Fáj, hogy a végéről kell indulnom. Az autó igazán versenyképesnek tűnik ezen a hétvégén. Bárcsak én is ott lehetnék elől Charles-lal, hogy megpróbáljunk egy kettős győzelmet elérni a versenyen.”- árulta el Carlos Sainz.