Sebastian Vettel két évvel ezelőtt távozott a Ferraritól. Elárulta, hogy beszélt Helmut Marko-val és Christian Horner-el is. Sokszor felmerült a kérdés, hogy visszatér-e a Red Bull-hoz. Elismerte, hogy a megegyezés elég messze volt.

Vettel két évvel ezelőtt távozott a Ferraritól. Sokáig az a pletyka keringett, hogy visszatér a Red Bull-hoz. Mindkét fél elismerte, hogy folytak bizonyos tárgyalások. Akkor Alex Albon volt Verstappen csapattársa. A Red Bull mire felbontotta Albon szerződését, addigra Vettel már az Aston Martin-al megegyezett.

“Volt néhány megbeszélésünk. Ez egy kicsit olyan lenne, mintha visszamennénk egy régi barátnőhöz – valószínűleg másodszorra sem lesz teljesen ugyanaz.”- árulta el akkoriban Christian Horner. Vettel az Olasz Nagydíj előtt elárulta, hogy beszélt Helmut Marko-val és Christian Horner-el is, de a megegyezéstől messze voltak.

“Azt hiszem, 2020 volt. Azelőtt az Aston Martin-hoz szerződtem, mielőtt megtudtam, hogy Alex a Red Bull-tól távozni fog. Szóval a megegyezés túl messze volt. Persze ismerem Christian-t, ismerem Helmut-ot. Volt pár megbeszélésünk, de semmi komoly dologról nem esett szó. Sosem jutottunk el a megegyezésig……Nyilván arra számítottunk, hogy tavaly és idén versenyképesebbek leszünk, de ez nem sikerült. Örülök annak, hogy a csapat fejlődött. Nagyon boldog vagyok, hogy a családommal lehessek. Majd az idő eldönti, hogy három hónapon vagy három év múlva unatkozom-e. Majd meglátjuk…..”- árulta el Sebastian Vettel.