John Elkann, a Ferrari elnöke is Monzban van. Az olasz csapat elnöke kiállt Mattia Binotto mellett. Azt viszont elismerte, hogy még mindig túl sokat hibáznak.

A Ferrari nagyon jól kezdte a 2022-es évet. Három futamból kettőt nyertek. Az szezon során öt futamgyőzelmet dobtak el. A megbízhatóság, a stratégiai hibák és pilóták hibájából rengeteg pontot vesztettek. A rajongók széles köre Mattia Binotto távozását kérte. A Ferrari csapatfőnöke a hibák ellenére azt hangoztatta, hogy semmilyen változtatásra nincs szükség. Úgy tűnik, hogy John Elkann egyetért ezzel.

“Bízom és hálás vagyok Mattia mérnöki munkájáért. Kétségtelen, hogy a maranelloi munkának, a boxban, és a bokszfalon lévő munkának be kell érnie. Tovább kell fejlődnünk. Ez vonatkozik a szerelőkre, a mérnökökre, a pilótákra és természetesen az egész vezetőségre, beleértve a csapatfőnököt is. Sok még a hiba. Láttuk ezt a megbízhatóságban, a vezetésben és a stratégiában. Még mindig túl sok a hiba. Az első célunk az volt, hogy versenyképesek legyünk. Ha nem vagy az, akkor nem tartasz semerre, miközben a megbízhatóságon folyamatosan lehet dolgozni. Ezért is hiszem, hogy 2026 előtt a Ferrari ismét megnyeri majd a konstruktőri és az egyéni címet Charles Leclerc-rel a pole pozícióban. Szerencsések vagyunk, hogy két nagyszerű pilótánk van, talán miénk a legerősebb páros a Forma–1-ben…..”- árulta el John Elkann.