Max Verstappen nyerte a monzai futamot. Az Olasz Nagydíj a Safety Car mögött ért véget. Christian Horner szerint a Red Bull nem így akart nyerni.

Christian Horner, a Red Bull főnöke szerint az Olasz Nagydíj befejezése ellentétes a csapat elveivel. Nem így akarják megnyerni az F1-es futamokat. Mi is történt? ax Verstappen a monzai győzelme felé haladt. Daniel Ricciardo autója az 48. körben megadta magát a Lesmo kanyarokban.

A biztonsági autót a pályára küldték. Pár kör volt a futamból. Ez idő alatt nem sikerült kimenteni Ricciardo autóját a pályáról. Így az Olasz Nagydíj a biztonsági autó mögött ért véget. Verstappen 16 futamból 11. győzelmet aratott. A szurkolóktól megfosztották az izgalmas befejezéstől.

“Nem a Safety Car mögött akartuk megnyerni a futamot. Erről már évek óta beszélünk. Be kellett volna fejezni a versenyt. Elegendő idő volt a verseny lebonyolítására. A miénk volt a gyorsabb autó. Szerettük volna megnyerni a versenyt, de nem a Safety Car mögött. Mi is annyira csalódottak vagyunk, mint a szurkolók többsége. A vége izgalmas lett volna, de pont ezt vették el. Ez ellent mond az elveiknek.”- mondta Christian Horner.