Az időmérő edzésen Charles Leclerc volt a leggyorsabb. A monacói pilóta indulhat majd a pole pozícióból. Max Verstappen ugyan a második lett az időmérőn, de csak a hetedik helyről vághat neki az 53 körös futamnak. Helmut Marko óvatosságra intette a hollandot.

Leclerc megszerezte a pole-t a szombati időmérőn. Verstappen a második lett, de rajtbüntetés miatt hátrébb sorolják. Motort cseréltek a Red Bull-ban. Helmut Marko arra kérdte Max Verstappen-t, hogy legyen óvatos, ha megküzd majd Charles Leclerc-el az Olasz Nagydíjon. A versenytempójuk az elmúlt versenyeken jobb volt, mint a Ferrari-é Nincs kizárva, hogy néhány kör elteltével már Leclerc- Verstapen csatát láthatunk majd az Olasz Nagydíjon.

“Természetesen meglátjuk, meg tudjuk-e támadni Charles-t. De semmit sem fogunk kockáztatni. Úgy érzem, hogy Charles megelőzése nem lesz kockázatmentes. A Ferrari nagyon gyors Monzában. Biztos vagyok abban, hogy mindent kihoztak az autójukból. Időt veszítettünk az első szektorban, de ez nem vészes.”- árulta el Helmut Marko.