Charles Leclerc második lett az Olasz Nagydíjon. Csalódott volt, mivel a verseny a biztonsági autó mögött ért véget, de nem csak ezért volt elégedetlen. A Ferrari Monzában sem tudta önerőből legyőzni Max Verstappen-t.

Charles Leclerc-nek esélye sem volt arra, hogy megelőzze Max Verstappen-t. Lassan mondhatjuk, hogy a szezon nagy részében a Red Bull-nak sokkal jobb az autója. Leclerc az Olasz Nagydíj utolsó köreiben reményt kapott. A Biztonsági autó a pályára gurult. A mezőny mögötte fejezhette be az Olasz Nagydíjat. Leclerc részben nem a második hely miatt volt csalódott.

“Természetesen nem lehetünk boldogok. Frusztráló volt a futam vége. Én is azt akartam, hogy versenyzéssel legyen vége. Sajnos nem emiatt végeztünk a második helyen, hanem amiatt, ami azt megelőzően történt. Kár érte, mert mindent beleadtam. Ez is csak a második helyre volt elég. Nyerni akartam a tifosi előtt, de ma nem tudtam. Nem vagyok valami elégedett ezzel a második hellyel. Hiába volt erős a tempónk, ez ma kevés volt.”- mondta Charles Leclerc.