Vasárnap 15:00 órakor elrajtolhatott az Olasz Nagydíj. Az első sorból Charles Leclerc és George Russell vághatott neki az 53 körös futamnak.

A hét közepén is reális esélye volt a vasárnap reggeli esőnek. Végül akárcsak pénteken, ezúttal sem érkezett meg a csapadék. A gyönyörű napsütésben 28 fokos levegő, 44 fokos aszfalt és közel szélcsend várta a pilótákat. Leclerc, Russell, Verstappen, De Vries és Ocon lágy abroncsokon rajtolt. A többiek a közepeseket választották.

A rajt után Leclerc és Russell nagy csatát vívott az első helyért. A monacói megtartotta az első helyet. Verstappen két helyet javított. Sainz pedig öt pozíciót. Egy kör telt el. Verstappen már a harmadik helyen haladt. Hamilton és Perez sem tud előrelépni. A brit a 19., Perez a 15. helyen haladt a második körben. Az ötödik kör elején Verstappen már Russell-t is megelőzte. A holland pilóta így már a második helyen haladt. Leclerc nyomába eredhetett. Az első hármas ellépett a mezőny többi tagjától,

Sainz a 7. körben már a 10. helyen haladt. Perez pedig a 13. pozícióban tartózkodott. Hamilton nem tudott zárkózni. A brit pilüta csak a 17. helyen haladt. Perez ki is állt a bokszba. A Red Bull a bokszból kijövet füstöt húzott maga mögött. A jobb első fékével gondok adódtak és füstölt. Valami beragadt a jobb első kerékből. Eközben Sainz már a nyolcadik helyen haladt. A 12. körben Vettel autója megadta magát. Virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe. Leclerc kiment a bokszba. Verstappen viszont a pályán maradt. Leclerc épp jött ki a bokszból és ekkor ért véget a Virtuális biztonsági fázis. Verstappen ezzel időt nyerhetett. A monacói pilóta a harmadik helyre tért vissza a pályára.

A 17. körben Leclerc közelített az élen állókhoz. Folyamatosan javít a leggyorsabb körön volt a monacói, és körönként több mint fél másodperccel zárkózott az élen álló kettősre. 8 másodpercre volt Russelltől, 15-re Verstappentől. A 20. körben Russell is kiállt a bokszba. A brit pilóta a negyedik helyre tért vissza a pályára. A 26. körben Verstappen is lecseréltette abroncsait. A holland pilóta a második helyre tért vissza és üldözőbe vehette Leclerc-t.

Féltávnál még semmi nem dőlt el. Leclerc, Verstappen, Sainz, Russell, Norris, Alonso, Hamilton, Perez, Schumacher és Bottas volt az első tíz sorrendje, de közülük még csak négynek cseréltek kereket.A 31. körben Sainz állt ki a bokszba. A spanyol pilóta a lágyakat kapta meg. A heted helyre tért vissza Sainz. Leclerc is kiállt a bokszba. A 33. körben cserélt kereket. A lágy gumikat kapta Leclerc. A monacói pilóta a második helyre tért vissza a pályára. 38. körben azt láthattuk, hogy Leclerc nem közeledik eléggé. Szinte azonos köröket ment az élen haladó Verstappen-el. A 47. körben Ricciardo autója megadta magát. A biztonsági autós fázis lépett életbe. Russell kiállt a bokszba és Saiz is. Öt kör volt még hátra a futamból. Verstappen is kiállt a bokszba és a lágyakat kapta. Leclerc is kereket cserélt. A 49. körben még a mezőny sem érte utol a biztonsági autót. A Biztonsági autó mögött ért véget az Olasz Nagydíj.

Eredmény:

1 Max VERSTAPPEN Red Bull RacingLEADER
2 Charles LECLERC Ferrari
3 George RUSSELL Mercedes
4 Carlos SAINZ Ferrari
5 Lewis HAMILTON Mercedes
6 Sergio PEREZ Red Bull Racing
7 Lando NORRIS McLaren
8 Pierre GASLY AlphaTauri
9 Nyck DE VRIES Williams
10 Guanyu ZHOU Alfa Romeo
11 Esteban OCON Alpine
12 Mick SCHUMACHER Haas F1 Team
13 Valtteri BOTTAS Alfa Romeo
14 Yuki TSUNODA AlphaTauri
15 Nicholas LATIFI Williams1
16 Kevin MAGNUSSEN Haas F1 Team1
17 Daniel RICCIARDO McLaren–
18 Lance STROLL Aston Martin–
19 Fernando ALONSO Alpine–
20 Sebastian VETTEL Aston Martin– – –