A Williams bejelentette, hogy Alex Albon légzési elégtelenségben szenvedett. A thai-brit pilóta műtéten esett át, de már jobban van. Albon még kórházban van.

Albon nem tudott rajthoz állni az Olasz Nagydíjon. Nyck de Vries helyettesítette. Albon vakbélgyulladásban szenvedett. Szombaton 12 óra körül kórházba szállították. Műtéten esett át. A Williams megerősítette, hogy a műtét sikeres volt. Viszont légzési nehézségek lépetek fel Albon-nál. Így az intenzívre szállították. Hozzátették, hogy gyorsan javul az állapota. Vasárnap már magától lélegzett.

A műtét után még egy felépülés folyamaton át kell esnie. Albon reméli, hogy rajthoz állhat a következő futamon, Szingapúrban. Ha ez nem sikerülne, akkor újból Nyck de Vries ülhet majd be a helyére. A Williams közleményében a következő állt: “Alex Albon-nál szeptember 10-én, szombaton reggel vakbélgyulladást diagnosztizáltak. A San Gerardo-i kórházba szállították. Sikeres műtéten esett át. Alex a műtétet követően egy érzéstelenítő hatására légzési elégtelenségben szenvedett. Ez egy ismert, de nem gyakori szövődmény. Így az intenzív osztályra került. Nagyon gyorsan javult. Szombatról vasárnapra már nem kellett géppel lélegeztetni. Átkerült egy másik osztályra. Várhatóan holnap tér haza. Más komplikáció nem volt. Alex teljes mértékben a felépülésre összpontosít. Alex szeretné megköszönni azt a kiváló gondoskodást és támogatást, amit kapott. Többek között az Osperdale San Gerardo ápoló és intenzív osztályos dolgozóknak hálás azért, amit tettek.”- állt a Williams közleményében.