Az FIA kiállt az Olasz Nagydíján meghozott döntése mellett. Az F1 monzai futama Safety Car mögött fejezze be a versenyt. Az FIA kijelentette, hogy azért nem engedték el, mert tudták biztonságos helyre vinni Daniel Ricciardo autóját.

Daneil Ricciardo autója megadta magát a Lesmo kanyarnál. A Mclaren-t a pálya szélére kormányozta. A biztonsági autó a pályára gurult. A futamot már nem indították el. A marsallok nem tudták időben megtisztítani a pályát a verseny folytatásához.

Sokan kritizálták az FIA döntését, amit az Olasz Nagydíj végén hozott. Christian Horner kijelentette, hogy a szurkolók voltak a legnagyobb vesztesei annak, amit láthattunk. Az FIA közleményt adott ki, melyben megvédte döntését.

“Mindent megtettek annak érdekében, hogy minél előbb biztonságos helyre tegyék a hármas autót és folytatódhasson a verseny. A marsallok nem tudták időben biztonságos helyre tenni az autót. Az eset nem volt elég jelentős ahhoz, hogy a piros zászlót alkalmazzuk. A futam a Safety Car alatt ért véget. A Safety Car időszakának a versenyen belüli időzítése nincs hatással erre az eljárásra.”- állt az FIA közleményében.