Felipe Drugovich megszerezte az F2-es bajnoki címet Monzában. Az Aston Martin leszerződtette az újonnan megkoronázott bajnokot. A brit csapat tesztpilótájaként folytatja pályafutását.

A brazil Drugovich megszerezte az F2-es bajnoki címet Monzában. Az MP Motorsport pilótája öt győzelmet aratott ebben a szezonban. A 2018-as EuroFormula Open bajnokra azonban korábban már egy F1-es csapat is felfigyelt.

Drugovich szombaton bajnokavatása után alá is írta az Aston Martin szerződését. A szezonzáró futamon, az Abu-Dzabi Nagydíjon be is ülhet Lance Stroll autójába az első szabadedzésen.

“Fantasztikus lehetőség számomra, hogy az AMF1 Pilótafejlesztési Program tagjaként folytathatom pályafutásom. Ez csak tovább növeli a rendkívül élvezetes és sikeres 2022-es szezont. A Forma-2-es győzelem mindig jó pont ahhoz, hogy debütálhass az F1-ben. Úgy látom, hogy az AMF1-nél betöltött szerepem minden lehetőséget megad ahhoz, hogy megtegyem a következő lépést. A 2023-as év nekem a tanulásról fog szólni. Elsődleges célom az, hogy pilótaként tanuljak és fejlődjek. Remélem ez lehetőséget ad arra, hogy a jövőben a Forma-1-ben versenyezzek.”- árulta el Felipe Drugovich.