Max Verstappen egyre közelebb kerül a 2022-es bajnoki cím megnyeréséhez. Az Olasz Nagydíjat is megnyerte. Így tovább növelte előnyét Charles Leclerc-el szemben. A monzai futamnak van hat győztese és vesztese is.

Max Verstappen az egyik győztese. A holland pilóta azt mondta, hogy idén már nyerniük sem kell, de erre fognak törekedni. Verstappen-nek eláég minden futamon a második helyen befutni. Így is megnyerheti a bajnokságot. ez azonban nem lenne hozzá illő. Verstappen Monzában megszerezte 11. sikerét. A hetedik helyről rajtolhatott. Az első körben már a harmadik helyen haladt. A Red Bull-nak sokkal jobb volt a stratégiája, mint a Ferrarinak. Így nem volt nehéz dolguk.

Charles Leclerc viszont a monzai futam vesztesei közé tartozik. Szombaton megszerezte a pole-t. Vasárnap azonban úgy tűnt, hogy a monacóinak nincs meg a versenytempója ahhoz, hogy futamot nyerjen. A Red Bull egy, a Ferrari két kiállással teljesítette a futamot. Mikor a Safety Car pályára mind a ketten kiálltak a bokszba. A biztonsági autó mögött intették le a futamot. Leclerc így támadni sem tudta a holland pilótát.

Nyck de Vries viszont a győztesek közé tartozik. A holland pilótának nagyon jó hétvégéje volt. Pénteken az első edzésen még az Aston Martin-al gurulhatott pályára. Szombaton a Williams hívta, mivel Alex Albon-t kórházba kellett szállítani végbélgyulladás miatt. Nyck de Vries a nyolcadik helyet szerezte meg az időmérőn. A futamon a kilencedik helyen végzett. Első F1-es futamán pontot szerzett és Latifi-t is legyőzte, aki már több éve a Williams csapattal versenyezhet.

Nicholas Latifi az, aki csalódott lehet. De Vries teljesítménye még nagyobb nyomást gyakorol rá. Nagyon úgy tűnik, hogy a kanadai pilótának ez lesz az utolsó éve az F1-ben. Nyck de Vries első F1-es futamán pontot szerzett. Latifinek eddig egy futamon sem sikerült a legjobb 10-ben végeznie. Nem kizárt, hogy jövőre már nem láthatjuk őt az F1-ben versenyezni.

Carlos Sainz a győztesek sorát erősíti. A spanyol pilóta a 18. helyről vágott neki az Olasz Nagydíjnak. Sainz a negyedik helyen zárt. Vasárnap azt is elmondta, hogy a vasárnapi teljesítménye után sokkal magabiztosabb az F1-75-ben.

Daniel Ricciardo újabb nehéz versenyen van túl. Tavaly megnyerte az Olasz Nagydíjat. Idén viszont az utolsó körben technikai hiba miatt kiesett a versenyből. Igaz, eredménye amúgy sem lett volna túl rózsás. Ricciardo a negyedik helyről vághatott neki a monzai futamnak. Köszönhette pozícióját annak, hogy több pilóta büntetést kapott motorcsere miatt. Sajnos a futamot nem tudta befejezni. Így újabb nehéz hétvégén van túl az ausztrál pilóta.