Nico Hulkenberg pár kihagyott év után újra versenyezhet az F1-ben, ha lehet hinni a vad paddock híreknek. A hírek szerint a Haas őt is felvette a listára.

Nico Hülkenberg három éve vár arra, hogy újra versenyezhessen az F1-ben. A kihagyott évek alatt tesztpilótai szerepet töltött be. 2021-ben és 2022-ben is helyettesíthetett egy-egy pilótát, akik rosszullét miatt hagyták ki az adott futamot. Idén például a szezon első két futamán állhatott rajthoz az Aston Martin-al. Sebastian Vettel Coriv-19 tesztje pozitív lett. Így nem versenyezhetett.

A német pilóta három éve vár arra, hogy versenyezhessen. Nincs kizárva, hogy nem kell már sokáig várnia. Egyes hírek szerint a Haas szívesen szerződtetné a német pilótát. Mick Schumacher helyére érkezhetne, akinek a szerződése az év végén lejár. Nem lehet arról hallani, hogy a Haas megtartaná a német pilótát. A hírek egyre több pilótát hoznak össze a Haas-al. Pár hétig Ricciardo neve is felmerült a Haas-nál, de ez egyre valószínűtlenebbnek tűnik. Steiner, a Haas főnöke elmondta, hogy Hulkenberg is rajta volt a listán, de csak azért, mert szuperlicencel rendelkezik.

“Mindenki, aki szuperlicenccel rendelkezik, szerepel a listán. Jelenleg meg kell vizsgálnunk, mi a legjobb döntés a csapat számára. Az emberek túlgondolják a dolgokat. Arról van szó Giovinazzival kapcsolatban, hogy a Ferrari megkért minket, futtassuk a tartalékversenyzőjüket, nem arról, hogy tesztelnénk, képes lenne-e vezetni az autónkat jövőre. Nagyon jó munkát végzett, amikor beugrott, soha nem vezetett még a 2022-es szabályoknak megfelelően tervezett autót és azonnal elkapta a fonalat. Jó volt látni, hogy az autó jól működik, mert ha valaki, aki egy éve nem vezetett F1-es autót ilyen időket teljesít, akkor a konstrukció nem lehet rossz.”- árulta el Günther Steiner.

PlanetF1