Az Olasz Nagydíj a biztonsági autó mögött ért véget. Max Verstappen a futam után nyilatkozott. Kisebb kifütyülést lehetett hallani a háttérben. Mattia Binotto a tifosi valójában az FIA-t fütyülte ki. Nem a holland pilótát.

Daniel Ricciardo Mclaren-je rossz helyen adta meg magát. A pályára küldték a biztonsági autót. A futamból már nem volt sok hátra. A Safety Car a leintés előtt tért vissza a bokszba. Így az eredmény már nem változott. Max Verstappen a futam utáni interjúja alatt többen fütyülni kezdtek. A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint a füttyszó az FIA-nak szólt.

“Egy pilóta kifütyülése nem jó dolog. Különösen Max nem érdemli meg, mert ő volt a leggyorsabb a pályán. Megérdemelten győzött. A kiabálása inkább az FIA-nak szólt. A szurkolók azt hitték, hogy lesz még pár körünk arra, hogy csatázzunk.”- árulta el Mattia Binotto. A holland a futam során tapasztalt tempóját figyelembe véve nem valószínű, hogy a végeredmény más lett volna. Verstappen már 116 pont előnnyel vezeti az egyéni pontversenyt. Már Szingapúrban megszerezheti második világbajnoki címét.