Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke dicsérő szavakkal illette Robert Svarcman-t. Azt is hozzátette, hogy megérdemelne egy hete az F1-ben.

Egyre jobban úgy tűnik, hogy Mick Schumacher az év végén el fogja hagyni a Ferrari kötelékét. A német pilóta jövője is kérdéses. Közel sem biztos, hogy 2023-ban a Haas-nál fog versenyezni. Ugyanakkor az egyik rivális csapatfőnök megerősítette, érdeklődnek iránta. Mattia Binotto az olasz versenyhétvégén arról beszélt, hogy mennyire remek pilótának tartja Robert Svarcmant, aki tavaly a 2. helyen végzett a Forma-2-ben, idén pedig a Ferrari tesztpilótája. Hozzátette, hogy megérdemelne egy ülést a Forma-1-ben a 22 éves pilóta, aki a nyilatkozat alapján Mick Schumacher után a következő Ferrari-junior lehet

“Robert fantasztikus versenyző. Amikor csak F1-es autóba ült, nagyon gyors volt. Vannak olyan pilóták, akik kiválóan teljesítenek az F3-ban és az F2-ben, de nem elég jók az F1-hez. Robert ennek éppen az ellenkezője. Egyértelműen remek volt az F3-ban és az F2-ben. Nagyon erős az F1-ben is. Kár, hogy jelenleg nincs ülése a sorozatban. Idén sokat segített nekünk a szimulátorban a jelenlegi autónk fejlesztésében. Szerintem versenyzőként is fejlődött. Sokkal érettebb, mint egy évvel ezelőtt volt. Megérdemelne egy ülést az F1-ben.”- mondta Mattia Binotto.