Yuki Tsunoda azt mondja, miközben igyekszik a lehető legkevesebb hülyeséget elkövetni és tanul a hibáiból. A japán versenyző nem szeretne több büntetőpontot összeszedni.

Yuki Tsunoda az idei szezonban az ötödik megrovást kapta, miután Zandvoortban meglazult biztonsági övvel hajtott a pályán. Olaszországban figyelmen kívül hagyta a sárga zászlós jelzést. Csapatfőnöke, Franz Tost nem volt lenyűgözve , és azt mondta: “Uralkodnia kell az érzelmein, és fegyelmezettebbnek kell lennie. Nagy hiba volt, hogy figyelmen kívül a sárga zászlót.”- árulta el Franz Tost.

Tsunoda két büntetőpontot és háromhelyes rajtrácsbüntetést kapott. Büntetőpontjainak száma eléri a nyolcat. November 14-én kettőt elveszít belőle. Ha összegyűjti a 12 pontot, akkor automatikusan egy futamról való eltiltást kap. Tsunoda tisztában van azzal, hogy többet nem igazán hibázhat.

“Igyekszem a lehető legkevesebb hülyeséget megtenni. Hibáimból tanulnom kell. Néhányszor csináltam valami felesleges dolgot. Például gyorsabban hajtottam a sárga zászlós fázis alatt. Abba kell hagynom a büntetőpontok gyűjtését…..”- árulta el Yuki Tsunoda.