John Elkann, a Ferrari elnöke korábban azt mondta, hogy a Ferrari túl sok hibát követ el. Mika Hakkinen szerint az olasz csapatra mindig nagy nyomás nehezedett.

John Elkann interjút adott a La Gazzetta dello Sportnak. Az F1-es csapat túl sok hibát követ el. Ezen még javítaniuk kell. A 2022-es év jól kezdődött a Ferrarinak. Charles Leclerc az első három futamból kettőt megnyert. Nagy előnyt épített ki az egyéni pontversenyben. Az Ausztrál Nagydíj után fordult a kocka. A Red Bull sorra nyerte a futamokat. Mika Hakkinen szerint nyomás nehezedik a Ferrari vezetésére. A finn pilóta egy olasz válogatotthoz hasonlította a Ferrarit.

“A Ferrarira mindig is nagy nyomás nehezedett. Számukra ez egy egyedi dolog. A Mclaren-nél is éreztünk nyomást, mikor a győzelemért harcoltunk. A legjobb dolgokat próbáltuk ki és voltunk elégedettek, ha nem nyertünk. A Ferrari-nál mindig is volt ez a plusz nyomás. Ők egy nemzeti csapat. Mindig van rajtuk egy extra nyomás. Nem lehet könnyű a vezetőségnek vagy a pilótáknak. Továbbra is keményen kell dolgozniuk. Nem szabad egymást hibáztatniuk, ha a dolgok rosszul mennek. Érdekes volt látni a Ferrari elnökének kijelentését. Különösen azért, mert a nyilvánosság előtt mondta. Ez még nagyobb nyomást gyakorol a csapatra. Úgy gondolom, hogy ez a szezon nehéz volt. Gyors az autójuk. Futamgyőzelmekkel és nagy önbizalommal indult az évük. A Red Bull jól dolgozott és kevés hibát követett el. Sokat javítottak az autón.”- mondta Mika Hakkinen.