Daniel Ricciardo esélye egyre kevesebb arra, hogy 2023-ban ott legyen az F1 2023-as rajtrácsán. Az ausztrál szerint ez is benne van a pakliban.

A Mclaren felbontotta Ricciardo szerződését. Helyére honfitársát, Oscar Piastri-t ültetik. Ricciardo esélye egyre kevesebb arra, hogy jövőre is ott legyen az F1 rajtrácsán. Már kezd megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy nem kap helyet. Korábban még azt mondta, hogy szeretne az F1-ben maradni, de egy tartalékos szereppel is megelégszik. Talán így a jövőben visszatérhet és újra rajthoz állhat.

“Elfogadom, ha jövőre nem lehetek ott a rajtrácson. Ez rendben van. Nem akarok minden áron versenyezni. Ha nem látom jónak az ajánlatot, akkor nincs értelme. Ha rajthoz állok, akkor olyan csapattal szeretnék, ahol tudom, élvezem a versenyzést és boldog vagyok. Szóval, nem akarok bármilyen autóval rajthoz állni.”- kezdte Daniel Ricciardo. Hogyan érzi magát Monza után? “Az ilyen napok természetesen elég frusztrálóak. Azt hoszem, hogy egy-két nap és túl leszek rajta. Át kel gondolnom a jövőm is. Természetesen nem mondok le a versenyzésről. Jelenleg csak erre tudok gondolni….”- árulta el az ausztrál pilóta.