Sebastian Vettel idén hátat fordít az F1-nek. A 2023-as Race of Champions versenyen biztos, hogy indulni fog. Az F1 után ez lesz az első verseny, amin rajthoz áll a négyszeres bajnok.

Vettel volt az, aki elindította az F1 pilótakeringőjét. A négyszeres bajnok bejelentette, hogy nem folytatja karrierjét az F1-ben. Fernando Alonso veszi majd át a helyét az Aston Martin-nál. Több újságíró megkérdezte már Vettel-t, hogy mihez kezd majd a visszavonulása után. Ekkor még Vettel sem akart belegondolni az F1 utáni életébe. Egy biztos. Vettel 300. futama lesz az utolsó futama a száguldó cirkuszban. 2023-ban viszont rajthoz áll a Race of Champions versenyen.

Vettel korábban több sikert ért már el a Bajnokok Csatája nevű versenyen. A Race of Champions-t idén Svédországban rendezték meg. 2023-ban újból ez az ország ad otthont a Bajnokok Csatájának. Vettel a következőket mondta: “Az F1 utáni első versenyem a Race of Champions lesz. Nem is tudok jobbat ennél elképezni. Már 11. alkalommal veszek rajta részt. Minden évben visszatérek. Ez egy különleges esemény. Nagyon szórakoztató. Nincs sok tapasztalatom a havon és jégen való versenyzésben, de az év elején megtapasztalhattam. Alig várom, hogy visszatérhessek. Remélhetőleg segíthetek a német csapatnak egy újabb ROC kupát nyerni…….”- árulta el Sebastian Vettel.