Jacques Villeneuve, az 1997-es világbajnok se Daniel Ricciardót, se Pierre Gaslyt nem látná szívesen az Alpine-nál. Ha neki kellene keresni pilótát a francia csapathoz, akkor Jack Doohan-nak adna lehetőséget.

Az Alpine pilóta párosa még mindig nem tisztázott. Esteban Ocon lesz az egyik versenyzőjük. A hírek szerint a legnagyobb esélyes Pierre Gasly volt. Egyes hírek szerint a Red Bull és az Alpine közötti tárgyalások meghiúsultak. Jacques Villeneuve az F1TV-nek nyilatkozott Monzában az üggyel kapcsolatba. Szerinte az Alpine csak magát óvja meg, ha nem szerződteti Gasly-t.

“„Furcsa lenne, mert már van egy francia versenyzőjük. Gasly és Ocon nem jönnek ki jól egymással. Nem raknám össze őket, ráadásul Pierre-nek szerződése is van, hegyeket kell megmozgatni, hogy megszerezzék, szóval nincs sok értelme. Gasly-nak ráadásul összességében nem is túl jó az idei szezonja. Nem értem, miért akarná szerződtetni Ricciardót az Alpine. Két szörnyű évet húzott le a Renault-nál, két még rosszabbat a McLarennél, ami összesen négy év. Mióta is van a Forma-1-ben? A pályafutásának majdnem a fele kudarc volt. Ráadásul akkor, amikor már megvolt a megfelelő tapasztalata, szóval semmi ok nincs arra, hogy újabb lehetőséget kapjon ott, ahol már vezetett. Úgy tűnik, hogy az új autók már nem fekszenek a vezetési stílusának. Elképesztő előzéseket csinált, megelőzte Maxot, amikor a holland még újonc volt a Forma-1-ben.”- mondta Jacques Villeneuve.