Daniel Ricciardo bízik abban, hogy még a Szingapúri Nagydíj előtt pont kerülhet a jövőjét érintő kérdések végére. Nem kizárt, hogy egy évet kihagy az ausztrál pilóta.

Daniel Ricciardo utolsó szezonját tölti a Mclaren csapatnál. A legtöbb csapatnál már nincs szabad hely. Kérdés, hogy az ausztrál 2023-ban még ott lesz-e a rajtrácson. Ricciardo azonban elárulta, hogy mindennél jobban vágyik a stabilitásra.

Az ausztrál pilóta öt évig volt szerződésben a Red Bull csapattal. Ezt követően két évig a Renault csapatához igazolt, majd a McLaren-nál kötött ki. Az utóbbi két időszak nem a várakozásoknak megfelelően alakult Ricciardo számára, bár voltak fénypontok is. Ricciardo szeretné elkerülni, hogy a következő szezonban is hasonló helyzetbe kerüljön. Nem zárja ki, hogy 2023-ban nem lesz az F1-ben.

“A versenyzés olyan, mint a tánc. A ritmusról és az időzítésről szól. Mikor fordulsz be, mikor fékezel és mikor nyomod újra a gázpedált. Nem táncolok, de így képzelem el. A táncpartnerrel is érezni kell a ritmust. Együtt csináljátok. Ha ti ketten nem tudtok egyként táncolni, akkor a ritmusnak annyi. Talán a legjobb, amit tehetek, hogy várok egy évet 2024-ig. Ez furcsán hangzik. Végső soron talán ennek van a legtöbb értelme. A menedzsmentemnek jó kapcsolatai vannak a paddockban. Egy egymást követő hármas hétvégén a futamokra kell koncentrálnom. Talán több tisztánlátásom lesz, ha néhány hétig nem lesz futam.”- árulta el Daniel Ricciardo.