Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj előtt jelentett be, hogy visszavonul. Több olyan találgatás is napvilágot látott, miszerint Vettel-t az Aston Martin el akarta bocsájtani.

Sebastian Vettel elhárította azokat a feltételezéseket, hogy azután választotta a visszavonulást. Lawrence Stroll, az Aston Martin ambiciózus tulajdonosa állítólag közölte vele, hogy kirúgják. Vettel pályafutásának végét azzal magyarázta, hogy több időt szeretne tölteni a családjával, és más szenvedélyeinek.

Voltak olyan hírek, miszerint ennél többről van szó. Az egyik elmélet szerint a csapat milliárdos tulajdonosát, Strollt felbosszantotta Vettel hangos olajellenes tiltakozása. A versenyzőt emiatt el akarták távolítani a csapatból. Vettel ezt megcáfolta. Elárulta, hogy ő döntött a visszavonulás mellett.

“Nem, nem rúgtak ki. Sok minden vezetett a döntésemhez. A környezetvédelmi aggályok csak az egyik ok. Az, hogy látom felnőni a gyerekeimet, a másik. Igyekszem megtenni, amit tudok. Elég szerencsés vagyok ahhoz, hogy legyen pénzem napelemeket telepíteni a tetőmre. Megengedhetek magamnak egy elektromos autót. Silverstone és Magyarország kivételével minden európai futamra inkább autóval megyek, mint repülővel. Mit csinálok az F1 után? Rengeteg ötletem van, és amikor kiszállok a sportból, meglátjuk, mit tudok kezdeni a pénzemmel, bár ez egy nagyon magánjellegű kérdés. Szeretnék változást megvalósítani és segíteni a gyerekeknek, talán létrehozni valamit – erre tudnék pénzt költeni