Az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi szerint „nem volt értelme” hosszabb szerződést ajánlani Fernando Alonso-nak. A francia csapat lassan már Oscar Piastri-ra szeretett volna koncentrálni.

Laurent Rossi elárulta, hogy az Alonso-nak felajánlott szerződés azt jelentette volna, hogy a Forma-1-ből való kilépése után az Alpine-nál maradhatott volna. Szerették volna Piastri-t megtartani. Az Alpine tervei gyorsan köddé vált. Alonso a Magyar Nagydíj után bejelentette, hogy elhagyja az Alpine-t és jövőre az Aston Martin-al folytatja pályafutását. Piastri pedig pedig a Mclaren csapathoz igazolt. Így az Alpine pilóta nélkül maradt. Esteban Ocon-nak csapattársat keres a francia istálló.

“Azt akartuk, hogy Fernando továbbra is velünk maradjon. Tavaly hosszan beszéltünk erről. Miért csak két évet ajánlottunk neki? Oscar-al csak két évet várhattunk. Fernando egy hosszabb szerződést szeretett volna. Ezt nem tudtuk teljesíteni. Ha teljesítjük, akkor elveszítettük volna Oscar-t. Akkor nem láttuk ennek értelmét. Nem tudtunk olyan feltételeket felajánlani, amit mástól kapott. Szóval, Fernando-val szívesen folytattuk volna. Nagy bajnok. Legenda marad a sportban. Az együttműködés nem működött. Ilyen az élet. Jó viszonyban maradtunk. Kivételes bajnok. Ő egy úriember. Fantasztikus munkát végez értünk annak ellenére, hogy aláírt az Aston Martin-hoz. Szomorúak vagyunk, hogy elválnak útjaink…….”- árulta el Laurent Rossi.