A 2022-es szezonból már csak hat futam van hátra. A Mercedes az idei szezonban még egy futamot sem tudott megnyerni. Ha ez a szezon végéig nem tudnak nyerni, akkor példátlan dolog történik Lewis Hamilton-al.

A Mercedes és Lewis Hamilton 2014-től 2021-ig uralta az F1-et. A német csapat zsinórban nyolc konstruktőri bajnoki címet zsebelt be, Hamilton pedig hatszor ért a csúcsra a csapat színeiben. Az új szabályokkal azonban módosult az erősorrend. Nem jöttek jól a 2022-es szabályváltozások. Az idény elején több futamon is szenvedtek. Elsősorban az új aerodinamikai kialakítás mellékhatásaként jelentkező delfinezéstől.

Országos zenés magazin

Az elmúlt hetekben fejlődött a Mercedes, de így sem tudott tudtak futamot nyerni. Több dobogós helyet szereztek. Volt olyan futam, ahol Hamilton és Russell a második és harmadik helyen látta meg a kockás zászlót. Hamilton pályafutása során 103 versenyt nyert meg. Ő az F1 legsikeresebb versenyzője. Pályafutása során még sosem fordult vele elő, hogy egy bajnoki szezonban ne nyert volna legalább egy futamot.
A Mercedes számára is ez lenne az első idény 2011 óta futamgyőzelem nélkül. Hamilton az ifjúsági kategóriákban sem abszolvált soha úgy idényt, hogy ne nyert volna legalább egy versenyt. Hamilton ezzel kapcsolatban a következőket mondta:

“Nem sikerült utolérnünk őket. Nem várunk jelentős fejlesztéseket. Szóval elég nagy szerencsére lesz szükségünk, hogy még idén nyerjünk egy futamot. Nem lehetetlen, Magyarországon például legyőzhettük volna őket…..”- mondta Lewis Hamilton.