Danyiil Kvjat az orosz–ukrán konfliktus miatt került nehéz helyzetbe. Az orosz pilóta elárulta, hogy a későbbiekben nem látja akadályát a visszatérésnek.

Az FIA a februárban kirobbant fegyveres konfliktust követően arról határozott, hogy az orosz nemzetiségű versenyzők csak semleges zászló alatt versenyezhetnek. Kvjat azonban megtagadta ezt a lehetőséget, ezért az idei szezonban egyetlen FIA-sorozatban sem versenyzett. Júliusban azonban debütált az amerikai NASCAR szériában. Legutóbb az Olasz Nagydíjon bukkant fel Kvjat a paddockban. Korábbi munkatársait látogatta meg, hiszen tavaly még az Alpine fejlesztőpilótájaként dolgozott Enstone-ban. Visszatérhet-e az F1-be? Szerinte nem lehetetlen.

Országos zenés magazin

“Soha ne mondd, hogy soha. Jelenleg fogalmazzunk úgy, hogy nem a legmegfelelőbb az időzítés a visszatéréshez. A jövőben azonban remélhetőleg ismét foglalkozhatunk majd ezzel a kérdéssel. Most a NASCAR-ban versenyzem, ahol nem volt semmilyen probléma, és szívesen látnak. A tervek szerint részt veszek még néhány versenyen az idei szezonban. Szeretem azt, amit csinálok. Mindig szerettem volna kipróbálni a NASCAR-t. Így egy kisebb álmom is teljesült……Az F1 azonban különös helyet foglal el a szívemben, és egy nap talán ismét beszélhetünk róla, hiszen fiatal vagyok még. Meglátjuk, hogy mi sül ki ebből 2023-ra, de szerencsére vannak lehetőségeim, a nemzetiségem miatt pedig véleményem szerint nem ér hátrány majd.”- árulta el Danyiil Kvjat.