Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke korábban még azt mondta, hogy semmilyen változásra nincs szükség. Az olaszok szakemberének megváltozhatott a véleménye. Most más sürgeti a változásokat, de nem a kirúgásokban látja a megoldást.

A Ferrari egykörös tempója általában minimum egy szinten van a Red Bull-lal. A futamokon a bikák versenytempója jobbnak bizonyul. Övék volt a leggyorsabb vagy a második leggyorsabb kocsi a szezon folyamán, mégis már-már elérhetetlen távolságban van a világbajnoki cím a maranellóiak számára.

Országos zenés magazin

Tizenhat futamból csak négyet tudtak megnyerni. Többször hibázott az olasz istálló. Megesett, hogy a pilóták nem tudtak élni az adódó lehetőséggel. Mattia Binotto korábban azt mondta, hogy semmilyen változásokra nincs szükség. Az olaszok csapatfőnökének azonban most megváltoztatott a véleménye:

“Nem kell elbocsájtanunk az embereket, de változtatnunk kell néhány dolgon. A kommunikációnk és a döntéshozatal módján. Változásokra van szükség. Szükség van még több érték előállítására és talán néhány új dolgozóra is. Nem akarok a kirúgások útjára lépni, hiszen ez az elavult módja a problémák megoldásának……”- árulta el Mattia Binotto.