Sok jel arra utal, hogy Colton Herta-t nem igazolja le az AlphaTauri. Pierre Gasly így is távozhat a csapatból. Sajtó hírek szerint a Red Bull Nyck de Vries-t szemelte ki a francia utódjának.

Egyes sajtó hírek szerint Nyck de Vries több csapatnál kapós lett. A Red Bull is kinézte magának. Az FIA nem adott engedélyt Colton Herta-nak az F1 debütáláshoz.

Pár héttel ezelőtt arról olvashattunk, hogy Colton Herta-t nézte ki a Red Bull. Őt szerződtetné, ha Pierre Gasly távozna az Alpine csapathoz. A Red Bull még mindig elengedné a franciát. Helyére Nyck de Vries-t ültetnék.

Nyck de Vries-t több csapattal is összehozták már. A holland pilóta a 2022-es Olasz Nagydíjon debütált. Alex Albont helyettesítette. Kilencedik helyen ért célba az első F1-es futamán. Úgy tűnik, hogy a teljesítmény felkeltette a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko figyelmét.

Auto Hebdo azt állítja, hogy Marko és De Vries már tárgyalásokba is kezdtek. egyes hírek szerint már meg is állapodtak. Lehet, hogy a holland ül majd Pierre Gasly helyére. Yuki Tsunoda mellett fog versenyezni. Természetesen, ha igaza a hír. De a Mercedes elengedné a holland pilótát?

Felmerül a kérdés, hogy mit kérne a Mercedes Nyck de Vries szerződtetéséért. Toto Wolff nem egyszer mondta, hogy korlátozottak a lehetőségei. Ő nem biztos, hogy tud a hollandnak segíteni abban, hogy ülést találjon. 2019 óta arra vár, hogy az F1-ben versenyezhessen.