Sergio Perez hamar kiszállt Olaszországban az élmenők küzdelméből. Monzában a mezőny végéről rajtolt. Motort cseréltek az autójában. A futamon még a fékkel is meggyűlt a baja.

Sergio Perez tíz rajthelyes büntetéssel vágott neki az Olasz Nagydíjnak. Hiába zárta a kvalifikációt a negyedik helyen. A tizenharmadik rajtkockából startolt. Perez jól rajtolt, de a futam elején meggyűlt a baja a fékekkel. Ki kellett állnia a bokszba. Az is kérdéses volt, hogy be tudja-e egyáltalán fejezni a versenyt. Perez visszatért a pályára és a jobb első kerekénél még egy kisebb lángot is lehetett látni. Most kiderült, mi okozta a fékproblémát. Christian Horner csapatfőnök elárulta, némi törmelék ragadt az alkatrészre és amikor ez a szennyeződés leégett

“Sergio az első körben nagyot fékezett és blokkoltak a kerekei. Ezt követően jókora vibráció keletkezett. Kezdtünk a veszélyes zónába kerülni a felmelegedést illetően, ezért állítottuk át kemény keverékű abroncsokra. Úgy tűnt, mintha némi törmelék került volna a fékcsatornába. Ezért füstölt annyira a jobb első. Eltartott egy ideig, amíg ez kiégett, a következő néhány körben a hőmérséklet újra kontrollálhatóvá vált. Képes volt a probléma ellenére is tovább nyomni, nagyszerű volt a tempója, szerintem a hajrában utolérte volna Lewis.”- árulta el Christian Horner a GPFans.