Egyes hírek szerint Sepang visszatérhet a száguldó cirkusz naptárába. A malajziai pálya vezetősége minden pletykát eloszlatott. A közeljövőben biztos nem láthatunk Sepangban futamot.

Malajzia 1999-ben csatlakozott a Forma-1-es naptárhoz. Kuala Lumpur közelében megépítették fel a Hermann Tilke által tervezett pályát. 2017 után kikerült a naptárból. A szervezők már nem tudtak több F1-es futamot rendezni. Nem kapta elég támogatást és sokallták a futam megrendezésére elkért összeget. Sepang vezérigazgatója, Azhan Shafriman Hanif kifejtette, hogy a Malajziai Nagydíjat csak a turisták csalogatása miatt rendezték meg. A Covid-19 világjárvány súlyosan érintette Malajzia gazdaságát. Az ország kormánya még nem szeretné, ha az F1 visszatérne az országba.

“„Ebben a pillanatban a válaszom nem, egyelőre nem. Talán két-három év múlva, ha a gazdaság stabilizálódik. Tudnunk kell, hogy megtérülne-e. Beszélnünk kell technológiatranszferről, a környezeti hatásokról. Az F1 visszatérésnek nem szabad csak a versenyről szólnia. Biztos van más célja is annak, hogy ide hozzuk ezt a sportágat.”- mondta Shafriman újságíróknak a héten Szingapúrban.