Laurent Rossi, a franciák vezérigazgatója elárulta, hogy a kényes Piastri-ügy után elgondolkodnak a junior akadémia megszüntetésén is. Ő még mindig nincs kibékülve Piastri döntésével és magatartásával.

Az Alpine elvesztette Fernando Alonso-t. Oscar Piastri sem akart náluk versenyezni. Elég kellemetlen volt ez a francia csapatnak. Laurent Rossi egy interjúban elismerte, hogy valós lehetőségként tekintenek pilótaakadémiájuk felszámolására. Az ausztrál esete megmutatta, hogy egy csapatnak nem feltétlenül szükséges milliókat invesztálnia egy fiatal versenyző karrierjébe ahhoz, hogy aztán az autójába ültesse.

“A legtöbb ember a paddockban hasonlóképp érez. Ez az ügy nem tett jót a sportnak. A saját sérelmeink mellett az egész sportág elszenvedett egy ütést. A legnagyobb probléma, hogy ezzel a piac meglehetősen képlékennyé vált, aminek következtében a részvényesek befektetései veszélynek lettek kitéve. Ha egy csapat úgy dönt, hogy nem fektet pénzt fiatal tehetségek nevelésébe, akkor az évek során megspórolt pénz segítségével egyszerűen elcsábíthatják őket. Ezért nem vagyok biztos benne, hogy továbbra is szeretnénk-e fiatalokat támogatni……”- árulta el Laurent Rossi a The Race-nek.