Valtteri Bottas öt szezont töltött a Mercedes csapatnál. Elárulta, hogy a csapat nem mindig hallgatott rá és Leis Hamilton-ra sem. A brit pilóta el akarta vinni az autó beállításait egy irányba, de a mérnökök nemet mondtak neki, mert az adatok mást mutattak.

A finn pilóta öt szezont töltött a Mercedes csapatnál. Így lenne miről mesélni. Elárulta, hogy volt néha egy kis vita a német csapatnál. Bottas kiemelte, hogy általában igaza is volt a számítógépnek, de azért nem 100 százalékban. Az Alfa Romeo-nál más a helyzet. A finn pilótának tetszik, hogy az Alfa Romeo-nál a versenyzőknek nagyobb hatásuk van a kocsi beállításaira.

“Egyszerűen így működik egy topcsapat. Szerint Lewis ugyanúgy érzett ennek kapcsán, mint én. Néha el akarta vinni a kocsit egy bizonyos irányba, de a mérnökök nemet mondtak neki, mert a számítógép mást jelzett. A Mercedes technológiája és szimulációs eszközei nagyon fejlettek, emiatt a számítógépnek gyakran igaza volt, viszont nem 100 százalékban.”- -árulta el Valtteri Bottas.