Az F1Hírek az F1 múltját fellapozva úgy gondolja, hogy Leclerc-nak még van esélye arra, hogy megszerezze a bajnoki címet. Hol tartunk mos? Max Verstappen 116 pont előnnyel vezeti az egyéni bajnoki tabellát. Leclerc még meg tudja fordítani az állás? Az F1 történtetében volt már erre példa.

John Surtees volt az első, aki kettő és négy keréken is bajnok tudott lenni. Korábban 350 és 500 köbcentis motorkerékpárokon nyert bajnoki címet. 1964-ben a Ferrari színeiben lett világbajnok. A brit az első négy futamon kiesett. A bajnokság hetedik helyén állt. 20 pont volt a lemaradása Jim Clark mögött. A Nürburgringen győzni tudott. Így a hátránya is csökkent. Ausztriában ismét fel kellett adnia a futamot. Így lassan elköszönhetett a bajnoki címtől. Monzában nyerni tudott, az Egyesült Államokban és Mexikóban a második helyen zárt. Ez azt jelentette, hogy egy pont előnnyel, de megnyerte a bajnoki címet.

James Hunt 1976-ban 17 pont hátrányban volt. Három futam volt még a szezonból. Niki Lauda és James Hunt nagy csatát vívtak a bajnoki címért. Lauda két futammal többet nyert. Így a tabellát is ő vezette. Viszont a Nürburgringen hatalmas baleset szenvedett. Autója lángokban állt. Ő viszont súlyosan megsérült. Balesete miatt több futamot ki kellett hagynia. Lauda Monzában már rajthoz állt. az osztrák mindent megtett, hogy megszerezze a bajnoki címet. Az Olasz Nagydíjon a negyedik helyen zárt. Így még mindig vezette az egyéni tabellát. Az utolsó futamon, Japánban szakadt az eső. A versenyen alatt Lauda úgy döntött, hogy feladja a futamot. Szerinte az időjárási körülmények nem voltak alkalmasak a versenyzésre. Így James Hunt lett a világbajnok.

Számos történetről írhatnánk még. Ki ne emlékezne Keke Rosberg-re, Nelson Piquet sikereire vagy Alain Prost-ra, aki 1986-ban ponthátrányban volt, de a szezon végén mégis őt koronázták meg. Megszerezte második világbajnoki címét. Nem kellett 20-30-40 évet visszamenni az időben. Itt van nekünk Kimi Raikkönen, aki 2007-ben szerezte meg első és egyetlen bajnoki címét. A finn pilóta két futammal a szezon vége előtt 17 pontos hátrányban volt. Az utolsó két futamon maximum 20 pontot szerezhetett. A Japán Nagydíj után Lewis Hamilton vezette a tabellát. Csapattársa Fernando Alonso 12 ponttal szerzett kevesebbet. Raikkönen nyert Kínában és Brazíliában is. Egy ponttal ugyan, de a finn megnyerte a bajnoki címet.

Sebastian Vettel 2010-ben 31 pontos hátrányban volt. Hat futam volt még a szezonból. Ebben az évben Vettel, Alonso, Webber, Hamilton és küzdhetett a bajnoki címért. A Red Bull erre az évre megbízható autót épített. Vettel az utolsó hat futamon le tudta dolgozni a hátrányát. A szezonzáró versenyen, Abu Dhabiban nyert. Alonso csak a 7. helyen zárt. Vettel így négy pontos előnnyel megszerezte első bajnoki címér.