Jonathan Monaghan, a Red Bull főmérnöke úgy gondolja, hogy a csapat nincs könnyű helyzetben 2023 kapcsán. A riválisaik több időt fordíthatnak a kocsijuk fejlesztésére.

Idén mondhatjuk, hogy a Red Bull dominál. Az osztrák csapat és Max Verstappen közel áll a bajnoki címhez. 2023 is ilyen sikeres lehet?Jonathan Monaghan főmérnök szerint egyáltalán nem biztos abban, hogy jövőre is annyira jók lesznek, mint idén, hiszen annál több időt tölthetnek a csapatok a szélcsatornában és a CFD használatával, minél hátrébb végeznek a konstruktőri bajnokságban:

“Jövőre érvénybe lép néhány szabályváltoztatás. A konstruktőri bajnokságban elért eredményeink miatt kevesebb erőforrással fogunk rendelkezni. A riválisaink az aerodinamika, a szélcsatorna és a CFD-használattal töltött idő tekintetében. Mondhatnám, hogy nekünk vannak a legjobb embereink a gyárban. Talán ez egy kicsit egoista lenne. Nem biztos, hogy az idei teljesítményt át tudjuk menteni 2023-ra. Nem mondhatnám azt, hogy a jövő év nekünk fog feküdni. Minimum a riválisaink tempójában kell haladnunk. Jól kell reagálnunk a padlólemez magasságát érintő szabályváltoztatásokra, a merevségre vonatkozó változtatásokra, és meg kell próbálnunk kevesebbet veszíteni ezzel, mint a riválisaink. Gondolom, hogy jövőre is versenyképesek leszünk, de ha az a kérdés, hogy meg tudjuk-e ismételni az idén látottakat, akkor egyáltalán nem vagyok benne biztos.”- árulta el Jonathan Monaghan.