Fernando Alonso az idény végén távozik az Alpine csapattól. A kétszeres bajnok szeretne egy dobogós helyezéssel búcsút venni a francia istállótól, de úgy véli, hogy az első három csapat megnehezíti a dolgukat.

Fernando Alonso szerint nem sok esély van arra, hogy idén dobogóra álljon az Alpine-al. A spanyol pilóta szeretne egy pódiumos helyezéssel búcsút venni a francia istállótál. A szezon közepére a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes lett az F1 három top csapata. A mezőny többi csapata nem igazán tudja velük tartani a tempót. Jelenleg az Alpine negyedik a konstruktőri versenyben. Hosszútávú céljuk az, hogy küzdhessenek a világbajnoki címért. Alonso szerint ehhez még sokat kellene fejlődniük.

“Azt hiszem, ugyanazon a helyen vagyunk, ahol egész évben voltunk. Szerintem a top három csapat mögött vagyunk. Így csak a hetedik és nyolcaik helyért harcolhatunk. Az előttünk állókkal történnie kellene valaminek ahhoz, hogy dobogóra állhassunk. Spa-ban büntetést kaptak. Így a harmadik helyről rajtolhattam. Úgy gondolom, hogy most jó formában vagyunk……Még javítanunk kell néhány dolgon, hogy tiszta hétvégén legyen. Ha így lesz, akkor a következő futamokon több pontot szerezhetünk.”- árulta el Fernando Alonso.